Sleeping Partner

Tahun lepas masa mula-mula kerja di ofis baru, aku kebiasaanya sampai 2 jam awal atau sejam setengah awal ,atau sejam awal,selewat-lewatnya setengah jam awal, badan pulak tak bersedia untuk mula kerja awal, jadi aku hantar jasad ke ruang rehat.

Ruang untuk berehat ni memang hotspot bagi pekerja-pekerja yang datang awal. Ada sorang ni memang muka selalu ada kat situ,boleh dikatakan muka ruang rehat, tiap pagi nampak muka dia, asal nampak muka dia terus teringat ruang rehat, kadang kami sembang dan tegursapa sebelum dia lelap dengan selimutnya.

Sampai satu masa dia panggil aku "my sleeping partner", terus aku jadi susah nak tidur, bunyi macam geligeli pulak kan?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment: