Auto Feed Blog

Typo in real life

Tuesday, May 05, 2015 Fendi Rocka 18 Comments

Selepas cuti 4 hari, hari ni masuk ofis masing-masing bawa bekal cerita yang pelbagai ragam mengenai percutiaan.  Ada cerita yang mengecewakan, contohnya perjalanan yang biasanya makan masa 2 jam, jadi 12 jam disebabkan kesesakan. Yang manisnya biasalah dapat istirehat dan makan-makan dengan kesayangan. Aku tunggu je bila dorang nak petik cerita myvi, tapi setakat jam 10 pagi takde orang petik lagi.

Tiba-tiba seorang rakan sepejabat berbangsa india sampai, muka nampak ceria selepas pulang dari bercuti, apa dibuatnya masa cuti aku tak tahulah, minggu lepas kesian tengok dia jalan perlahan macam atuk-atuk dan selalu mengeluh sakit belakang, siap amik cuti sakit disebabkan kecederaan semasa work out katanya. Tapi hari ni nampak lain, jalan pun dah laju semacam, rumah urut mana dia pergi?

"Eh dah boleh jalan laju..ok dah ke?" aku tanya sambil berjabat tangan.

"Mana ada ok...sakit lagi ni, masih tak boleh nak bongok", jawab beliau.

" Eh..bongok apa...bongkok!" aku betulkan, bertindak sebagai auto-correct in real life.

"Haaa bongkok". Dia sengih. Terus aku bukak cerita pasal Avengers.

You Might Also Like

18 comments:

Hahahaha. adoii bongok dengan bongkok pun tertukar :P

khaty aiman said...

adusss fr..misscomunication ruapanya

Amy J said...

bongok pun jadilah.. hahahhaha

Amy J said...

diorang xnakla mulakan hari dengan cter pasal myvi. kalao pg dah tension, sampai ke malam ler tension kang

Nasib baik abg fr tahu maksud dia bongkok. Kalau abg fr balas bongok kat dia ? #lawakhambar

Nik Ainaa said...

HAHAHAHHA bongok pulak dah. adeh

Cikk Mimin said...

haha, real life pun typo... hikhik

Eny Abdullah said...

Mcm perli kk eny je FR.. ;D
Bongok pun bongokla...

Eny Abdullah said...

Mcm perli kk eny je FR.. ;D
Bongok pun bongokla...

Ahahahahahha... Kelakar bila baca.. ingtkn TYPO mesej macam along dengan KAK ENY selalu lakukan... typo kata2 rupanya.. in real life plak tu...ahha..

akak pun selalu gak typo dalam percakapan... dah la confident cakap perkataan tu. hahaha

SalbiahM said...

real life kalau typo lagi kelakar.

kadang-kadang malas nak cakap pasal benda yang boleh buat kte stress.tu sebab takde sape petik cerita Myvi kot.

bagusss.. FR...!!
ini bukti EFG telah melahirkan ramai Polis Typo berwibawa.... :)

Fendi Rocka said...

betul jugak,mulakan dgn sesuatu yg positif ye tak

aRz MoHa said...

tolong jangan teruskan cerita myvi...dah lama kereta disembunyikan....

Fendi Rocka said...

simpan dalam rumah?

hahahhahha ok lawak! kehkehkeh

safurara said...

bongok! hahahaha

Supermodel

Google+ Followers

Pautan

Nota Kaki

Nota Kaki