Boss

Kat ofis ni bos aku taknak dipanggil bos, hari tu aku panggil dia bos dia balas balik "yee boss".

Aku pun tak tahu apesal dia taknak dipanggil bos, awal-awal aku respek jugaklah, tapi pagi ni baru aku sedar, bila kami lalu depan security Myanmar semua pakat panggil security sebagai bos.

Mungkin 'Boss' dah tak exclusive.



Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

7 comments:

  1. Kehkehkeh... ;) padan lah Boss awk tak mau dipanggil boss... mcm sama taraf pulak dgn security kot perasaan dia... tapi bersangka baik... dia seorang yg humble tu... down to earth... hihihi

    ReplyDelete
  2. hihihi dah xda exclusive dipgl boss kan..

    ReplyDelete
  3. hai boss

    boss= sekuriti
    sekuriti=bos

    ReplyDelete
  4. Mamak pun orang panggil bos..hahaha. Istilah 'Bos' juga digunakan dalam sesi mengumpat, untuk rakan sekerja gila kuasa yang cuba berlagak macam Bos...

    ReplyDelete