Pilihan Raya Sedang Berlangsung


Pilihan Raya Sedang Berlangsung


Nick Vujicic ada habaq kat kita "Often people ask how I manage to be happy despite having no arms and no legs. The quick answer is that I have a choice. I can be angry about not having limbs, or I can be thankful that I have a purpose. I chose gratitude"

Yalah, nak gembira pun satu pilihan, stress dan kesakitan tu tetap akan ada sini sana, pilihan kita untuk respon dan reaksi bagaimana. Setuju, ada harinya semua serba tak kena dan pilihan agak terhad dan menyukarkan. Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it's always your choice.

Pilihan yang terlalu banyak jugak boleh menyebabkan kebarangkalian tersilap pilih bertambah besar. Umpamanya ada kawasan parking yang banyak, dalam diri berperang nak pilih mana yang terbaik, hingga menyebabkan was-was dan rasa tidak senang tak kira mana pun yang dipilih.There's always something to suggest that you'll never be who you wanted to be. Your choice is to take it or keep on moving.



Peti undi sentiasa terbuka untuk semua yang layak.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. hati-hati dengan PILIHAN....!

    *terutama pilihanraya rumah mak sendiri ke mak mertua*

    *saje nak wish Salam Ramadhan awal2*

    ReplyDelete