Doktor

Ya ampun.Senang cerita macam ni lah, pada yang tidak kisah integriti PHD / doktor sewenangnya diperkosa di khalayak( sama ada sebagai pemasaran atau tauliahan pada sesuatu bidang), jangan melatah nanti bila anda atau orang kesayangan anda sakit dan dimasukkan di hospital/ jalani operation, yang merawat adalah doktor yang sebenarnya bukan doktor pun
tapi "sekurang-kurangnya dia nak bantu bumiputera". Ya ampun.


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. Ikhlas ke dia merawat kalau title pn dh tipu? Matlamat tak pnah menghalalkan cara kan.

    ReplyDelete
  2. ye lah kan, matlamat tak menghalalkan cara.. aku setuju sangat tu.. aku antara yang sangat-sangat-sangat kecewa lagi dikecewakan sejak isu ni meletus.. selama ni, aku respect gila kat dia.. rasa tertipu tu tak la tapi lebih kepada kecewa tanpa punca gitu lah.. :(

    aku bukan nak tegakkan benang yang basah, tapi aku kalau boleh nak didik masyarakat jangan lah pandang kepada title depan nama bila nak pergi tuntut ilmu tu. Kalau yakin ilmu dia bagus (base on pengalaman hidup atau kerjaya dia) pergi lah tuntut ilmu daripada dia. Apa salahnya. Jangan lah kerana depan nama dia ada Dr atau Prof atau Ustaz atau Haji atau Kapten Bersara.. baru kita nak hargai ilmu yang ada dalam dada dia sambil bangga bagitahu satu dunia yang kita pergi menuntut dengan dia...

    apa ada pada gelaran nama..
    yang penting kan ilmu dia..

    tapi cakap macam mana pun, aku tetap kecewa.. kenapa dia tipu..? kenapa..? kenapaaaaaaaaaaaaaaa....??!



    p/s : isu ni tak terpakai kepada doktor yang merawat pesakit ye, jangan lah pergi jauh sangat.. fokus..! fokus..! :)

    ReplyDelete