Auto Feed Blog

Doktor

Friday, September 30, 2016 Fendi Rocka 2 Comments

Ya ampun.Senang cerita macam ni lah, pada yang tidak kisah integriti PHD / doktor sewenangnya diperkosa di khalayak( sama ada sebagai pemasaran atau tauliahan pada sesuatu bidang), jangan melatah nanti bila anda atau orang kesayangan anda sakit dan dimasukkan di hospital/ jalani operation, yang merawat adalah doktor yang sebenarnya bukan doktor pun
tapi "sekurang-kurangnya dia nak bantu bumiputera". Ya ampun.


2 comments:

Doktor

Friday, September 30, 2016 Fendi Rocka 0 Comments

Ya ampun.Senang cerita macam ni lah, pada yang tidak kisah integriti PHD / doktor sewenangnya diperkosa di khalayak, jangan melatah nanti bila anda atau orang kesayangan anda sakit dan dimasukkan di hospital/ jalani operation, yang merawat adalah doktor yang sebenarnya bukan doktor pun
tapi "sekurang-kurangnya dia nak bantu bumiputera". Ya ampun.


0 comments:

Kisah Lelaki Curang

Saturday, September 24, 2016 Fendi Rocka 2 Comments



Ni cerita tentang seorang lelaki curang, berlaku ketika aku tengah beratur di kaunter kedai serbaneka Depan aku ada dua orang gadis tengah buat pembayaran sambil potpetpotpet. Pekerja kaunter tu tenang je tekan-tekan mesin dan ambil bayaran sambil dua orang gadis tadi potpet kemudian ambil barang dan blah sambil potpet.

Lepas dua gadis potpet blah maka giliran aku lah seterusnya, aku nampak pekerja kaunter tu pegang duit kat tangan dia sambil memandang sahaja dua gadis potpet blah. Dia letakkan duit tu kat tepi pastu dia amik barang aku untuk scan. Dalam beberapa saat lepas tu gadis potpet tadi datang balik kata lupa amik baki, terus pekerja kaunter tu bagi duit yang dia pegang tadi.

Soalnya, pekerja kaunter tu dengan sengaja tak panggil perempuan potpet tadi tu. Nak lebih terperinci lagi, semasa gadis potpet blah , pekerja kaunter dah pegang duit baki, tapi bila gadis potpet sibuk berpotpet dan berlalu pergi ..pekerja kaunter terus sailang duit baki letak tepi, tak hulur atau panggil langsung. Inilah namanya curang dalam pekerjaan. 

2 comments:

Mengunyah

Friday, September 23, 2016 Fendi Rocka 2 Comments



Jawapan untuk post terdahulu, info diculik dari status mukabuku kawan.

There’s something you do every day to help move old earwax out of your ear canal.

Chewing / Mengunyah

Like some ovens, your ear canals are self-cleaning. Every time you chew or move your jaw, you’re helping move old earwax from your ear canal to your ear opening. The wax then dries and falls out.

2 comments:

Korek Telinga

Thursday, September 22, 2016 Fendi Rocka 7 Comments

Tahukah anda, apakah cara atau aktiviti yang boleh mengeluarkan tahi telinga tanpa perlu mengorek?

Masukkan air ke dalam telinga?

Gunakan vacuum / penyedut hampagas?

Atau, dengar muzik dengan volume tinggi?





Aku tak tahu sebab tu aku tanya.

7 comments:

Membalas Komen

Thursday, September 15, 2016 Fendi Rocka 3 Comments




3 comments:

Sap Kok Lu

Tuesday, September 13, 2016 Fendi Rocka 1 Comments



Aku tak faham kenapa merokok dikategorikan sebagai masalah sosial. Sedangkan ustaz-ustaz bukan seorang-dua yang merokok, takkanlah itu masalah sosial sebab masa ceramah kan ustaz sendiri yang bagitahu jangan terjebak dengan masalah sosial.

1 comments:

Makan Sedap

Sunday, September 11, 2016 Fendi Rocka 3 Comments




Perempuan bila tetiba nak makan sedap be like:


" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab tension kat ofis"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab minggu depan puasa"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab minggu lepas puasa"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab ada kedai baru"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab gaji dah masuk tadi"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab gaji baru masuk minggu lepas"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab esok dah nak gaji"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab esok birthday saya"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab tadi hujan"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab minggu lepas birthday saya"

" Haa hari ni nak makan sedap-sedap sebab hari ni hari kebangsaan/ hari wanita/ hari kidal/ hari kanak-kanak/ hari oku / hari isnin selasa rabu khamis dan lain-lain"


Senang macam ni lah, nak makan sedap makan je la, anggaplah itu selera dan kehendak sendiri, tak payah sampai nak puncakan segala, sampai semut nak bertelur pun tiba-tiba boleh buat anda nak makan sedap-sedap. 

3 comments:

Ignorance is bliss

Saturday, September 10, 2016 Fendi Rocka 2 Comments



It's fun most of the time


Tapi.


kalau asingkan diri dari segala mak nenek sosial media, stop react and respon to every news on media pun boleh bantu aligment kan emosi dan fikiran.


Ignorance is bliss, if you cant handle it, dont mind.

Be minimalist.



2 comments:

Kek Hari Jadi

Friday, September 09, 2016 Fendi Rocka 5 Comments






Aku memang tak minat makan kek, atau lebih tepat lagi, selalunya aku tak suka kek harijadi, atau kalau nak tambah lagi bagi jelas, setakat ni memang jarang aku makan kek hari jadi yang aku suka.

Biasa kek yang aku suka adalah kek yang aku beli sendiri. Logiklah kan gitu. Sementara kek hari jadi biasanya dibeli untuk ritual sahaja, sekadar untuk mata.

Kebiasaannya juga, bila kek hari jadi dah dipotong dan diagihkan kepada orang, tentunya tak sporting kalau kita menolak, biasanya aku akan terima dan acah-acah makan sekali ada dua kali, kalau larat aku acah-acah lah sampai 3-4 kali.

Ada jugak yang aku amik, pastu aku buang terus bila tak ada yang perasan. Memang kurang minat makan kek, atau lebih tepat lagi, selalunya aku tak suka kek harijadi, atau kalau nak tambah lagi bagi jelas, setakat ni memang jarang aku makan kek hari jadi yang aku suka.

5 comments:

Girly Talk

Thursday, September 08, 2016 Fendi Rocka 2 Comments

Confessions of Lelaki Kacak 


Meskipun aku tak suka caci maki, aku sebenarnya lebih alahan kepada girly talk. 

Kalau keluar dengan sebilangan perempuan, yang nice-nice bila bercakap, berselang-seli dengan gelak girly yang entah apa yang kelakar, menanam tebu di bibir, terus aku rasa nak bawa diri ke Pergunungan Himalaya atau yang jauh lagi. 

Tapi tu lah, biasanya, bila dah ter-join agak sukar untuk lepas, dah jadi macam kura-kura yang terlentang.

Bila orang sedar akan riak azab dan seksa kat muka aku, berilah alasan mengantuk ke, sakit perut ke, demam ke untuk jaga hati perempuan, kemudian aku sambung terlentang seperti kura-kura.

2 comments:

Lelaki Jujur

Wednesday, September 07, 2016 Fendi Rocka 3 Comments



Sebenarnya semalam aku balik tepat jam 4, tidak seperti sediakala yang mana aku akan amik tempoh bertenang kadang setengah jam kadang sejam, adalah disebabkan kat pejabat aku ada auditor tengah buat kerja, aku dari pagi lagi rasa macam nak sawan, tambahan pula manager aku takde kat pejabat, amat merbahaya.

Orang jujur macam aku ni, auditor cukup suka. 

3 comments:

Kejayaan

Tuesday, September 06, 2016 Fendi Rocka 3 Comments


Kejayaan hari ini adalah bila mana berjaya tutup pc di pejabat tepat 4pm (waktu kerja tamat). Ini jarang-jarang berlaku sejak dua menjak ini, maka perlu dinotakan.

Harap Maklum.


3 comments:

Hujan Turun

Sunday, September 04, 2016 Fendi Rocka 3 Comments

Banyak dah lagu ditulis ketika hujan, 
puisi juga,
hujan ni macam membuka hijab idea,
jodoh juga banyak bertemu ketika hujan, dan juga kematian ketika hujan,
sesungguhnya hujan ni banyak simboliknya dengan jiwa manusia,
lebih-lebih lagi hujan lebat mencurah
bagaikan tiada henti, 
kau lah lagu ku, kau irama terindah, 
tak lagi ku dengari....eh tu lagu sedih.

Yang lebih sedih, betul ke Rasullulah pernah berada dalam kedukaan yang amat ketika hujan, bila ditanya sebabnya, beliau berkata kerana teringat begitulah kekdahnya manusia jatuh dari Siratul Mustaqim, seperti hujan yang turun. Patutlah doa ketika hujan ni mustajab kan.

hujan

3 comments:

Supermodel

Google+ Followers

Pautan

Nota Kaki

Nota Kaki