Guru Yang Berjasa




Selamat Hari Guru diucapkan kepada Backstreet Boys dan Westlife, kerana merekalah yang mengajar saya bahasa Inggeris di rumah. Lirik-lirik lagu mereka mudah disebut dan bila ditulis pada kertas jawapan peperiksaan nampaklah macam ada sesuatu.

Bila dah mula kenal rock, saya pun tukar cikgu kepada Linkin Park, yang ni memang garang pengajarannya, tapi sampai ke sudah tak faham lirik dorang, mungkin sebab lirik dorang deep and dark lah kut. Anyway, ive tried so hard... but in the end, it doesnt even matter.

Akhir sekali, istemewa sempena hari guru, saya ingin sampaikan sepotong lagu sempena hari guru yang mulia.


Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa....
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira...

Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafiiiieee..
Suasana hari guru...walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa...


SELAMAT HARI GURU
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. Untungnya guru-guru yang mengajar bila baca entry ni..

    ReplyDelete
  2. Best la lagu hari guru ni.

    ReplyDelete