Auto Feed Blog

Melangsai Takdir

Thursday, June 15, 2017 Fendi Rocka 3 Comments





Hospital dah macam rumah kedua mak aku. 

Berkisar tentang kemungkinan beraidilfitri di hospital. Mak aku cakap pesakit kenalah datang ke hospital barulah doktor ada gaji, gaji doktor tu pun untuk bayar kos pengajian dorang yang kemain tinggi, sakit jugak nak melangsaikannya. Apa yang mak aku cuba sampaikan selepas itu rasanya life is fair in whatever condition , at least to God's plan. Takdir katanya.

Pain is real, but maybe we can avoid suffering, because sometimes suffering is imaginary. Or maybe our understanding /idea of it already broken.

Setakat berat naik 3-4 kilo, baju raya tak sedondon, suffering mende apa la, takyahlah

You Might Also Like

3 comments:

cinta said...

"pesakit kenalah datang ke hospital barulah doktor ada gaji"

:D

Inspiring
dalam kelasnya tersendiri.

mamapp said...

Siapa yg sakit? Semoga cepat sihat. Sedapnya tgk teh ais tu

Kak Long said...

Naik 4 kilo setahun tu suffering tau..
10 tahun dah 40 kilo.
Diet pun tak turun, eksesais pun tak turun, makan ubat kurus tambah naik lagi 1 kilo. T__T

Supermodel

Google+ Followers

Pautan

Nota Kaki

Nota Kaki