Melangsai Takdir





Hospital dah macam rumah kedua mak aku. 

Berkisar tentang kemungkinan beraidilfitri di hospital. Mak aku cakap pesakit kenalah datang ke hospital barulah doktor ada gaji, gaji doktor tu pun untuk bayar kos pengajian dorang yang kemain tinggi, sakit jugak nak melangsaikannya. Apa yang mak aku cuba sampaikan selepas itu rasanya life is fair in whatever condition , at least to God's plan. Takdir katanya.

Pain is real, but maybe we can avoid suffering, because sometimes suffering is imaginary. Or maybe our understanding /idea of it already broken.

Setakat berat naik 3-4 kilo, baju raya tak sedondon, suffering mende apa la, takyahlah
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 comments:

  1. "pesakit kenalah datang ke hospital barulah doktor ada gaji"

    :D

    Inspiring
    dalam kelasnya tersendiri.

    ReplyDelete
  2. Siapa yg sakit? Semoga cepat sihat. Sedapnya tgk teh ais tu

    ReplyDelete
  3. Naik 4 kilo setahun tu suffering tau..
    10 tahun dah 40 kilo.
    Diet pun tak turun, eksesais pun tak turun, makan ubat kurus tambah naik lagi 1 kilo. T__T

    ReplyDelete