The truth doesnt glitter or shine


The truth doesnt glitter or shine, like my head.

Dari hari minggu pertama tempoh #stayathome lagi tengok ramai yang terlalu beriye-iye nau menghamun orang yang keluar rumah, asal ada peningkatan kes je itu je yang ditunding, walhal bukannya hari ni terdedah esok terus dijamin kes dilapor (yang ignore arahan tu mungkin dia membiak ke minggu hadapan , mohon dijauhkan), dia makan masa sampai ke 14 hari juga, makna kata peningkatan kes minggu pertama dan kedua yang dibising-bisingkan tu adalah rentetan dari sebelum kawalan pergerakan lagi ye tak.

Ini adalah sesuatu yang unik (in a bad way) dan kita semua sama-sama belajar.

Kemungkinan dari kluster rumah kahwin dan yang memang dah disebut-sebut kluster tabligh. Korang pun sebelum PM umum tu ada je pergi stadium, pergi makan kat shopping mall, pergi ngeteh, tengok wayang..kann. Aku pun risau jugak ni sebab rantaian makin panjang, dia punya domino efek memang hanat.

Lagi satu, biasa lah tu lelaki tak pandai sangat barang-barang dapur, kata saling melengkapi, duh. Perempuan pun bukan semua tahu sangat gear oil, minyak enjin,air filter, atau fuel filter kan. Tapi aku takdelah tak tahu sangat barangan dapur, beras kubis terung timun kunyit strawberry bawang merah bawang kecik cili tu semua tahu, cuma bila isteri order grocery yang diluar glosari hidup kau, jangan panik..jangan jatuhkan maruah kau sebagai lelaki untuk video call bagai..buat steady rock je..cakap je dah habis.


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment